Εκπαιδευτική Ρομποτική STEM

Για παιδιά 6-8 χρόνων

Your image

Engino® STEM & Robotics Mini

Για παιδιά 9-12 χρόνων

Your image

Engino® STEM & Robotics Pro

Για παιδιά 13-16 χρόνων

Your image

Engino® STEM & Robotics Produino

 
Με τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.
Η ENGINO σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, έχει δημιουργήσει προγράμματα διδασκαλίας μαθημάτων STEM και προγραμματισμού, μέσα από μια καινοτόμο μέθοδο των έγχρωμων καρτών διδασκαλίας. Μία μέθοδος που είναι βασισμένη στη παιδαγωγική θεωρία της συνεργατικής μάθησης, καθώς η επιτυχία της ομάδας στηρίζεται στην αποδοτικότητα των μελών της.
Η μεθοδολογία του STEM επιχειρεί το μετασχηματισμό από την παραδοσιακή δασκαλοκεντρική διδασκαλία στη διαδραστική διδασκαλία, όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η μάθηση ανακαλυπτική - διερευνητική.
Your image
Sample title

Προγράμματα STEM και Ρομποτικής

checkΝέο εκπαιδευτικό εργαλείο
checkΣυμμετοχή σε διαγωνισμούς
Your image
Your image
Sample title

Μάθηση μέσα από το παιχνίδι

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από κατασκευές, έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών και του προγραμματισμού. Όλα αυτά, επιτυγχάνονται μέσω μιας διαδικασίας που τα παιδιά την αντιλαμβάνονται ως παιχνίδι, και συμμετέχουν σε αυτή με ενθουσιασμό!

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία των παιδιών και μέσω της συνεργατικής μάθησης αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών και παρέχει κίνητρα για μελέτη και ενασχόληση με την επιστήμη και την τεχνολογία με μοναδικό περιορισμό την φαντασία των ίδιων των παιδιών.

 

Ο μαθητής μέσα από τη φιλοσοφία των STEM (Science Technology Engineering Mathematics) μαθαίνει να

Sample title

Σκέφτεται

Επιλύει προβλήματα

Διασκεδάζει

Κοινωνικοποιείται

Διαχειρίζεται

Φαντάζεται

Δημιουργεί

Συνεργάζεται

Καινοτομεί

Your image

Δημιουργικές κατασκευές

Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές χρησιμοποιώντας δομικά υλικά της ENGINO. Οι κατασκευές αυτές, περιέχουν διάφορα μηχανικά μέρη, όπως γρανάζια, άξονες, ρόδες, τροχαλίες κ.α. Επιπλέον, περιέχουν αισθητήρες και κινητήρες, οι οποίοι συνδέονται σε μία κεντρική μονάδα. Η κεντρική μονάδα ελέγχει τους αισθητήρες και τους κινητήρες. Τα παιδιά δίνουν ζωή στις κατασκευές τους προγραμματίζοντας τη κεντρική μονάδα , μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά, είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους.

Your image

Ομαδική εργασία - Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, και έτσι αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας. Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το μυαλό τους και τα χέρια τους, αναπτύσσοντας έτσι τις νοητικές και κινητικές τους δεξιότητες. Ολοκληρώνουν έργα (projects) τα οποία και παρουσιάζουν, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην οργάνωση, στην επίλυση προβλημάτων και στην επικοινωνία.

Your image

Ολιγομελή Τμήματα

Your image

Ειδικά Εργαστήρια

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα. Δεν δίνονται εργασίες για το σπίτι, ούτε χρειάζεται το παιδί να ασχοληθεί πέρα από την ώρα του εργαστηρίου για να παρακολουθήσει τον κάθε κύκλο μαθημάτων.

 

Ενδιαφέρεστε για τα τμήματα ρομποτικής STEM...

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Your data is successfully submiited. Thank you!
There's something wrong when submitting your data.